VINARJA MESECA

Vsak mesec se  v Barigli predstavita dva slovenska vinarja, ki imelta eksluzivno prodajo svojih vin.

Manj je več, zato bomo predstavili le 4-8 njihovih buteljčnih vin. Enaka ponudba je tudi na Woltu. Uporabnika želimo usmeriti in mu predlagati vino.
Po končanem mesecu ostaneta 1-2 najboljši buteljki od posameznega vinarja v ponudbi tako v Barigli kot Woltu vse leto.

Vinarja v mesecu septembru 2022 sta Zaro in Nebo.

Klet Zaro

MALVAZIJA EKOLOŠKA, ZARO

Letnik 2021. Vino je zlatorumene barve z nežno svetlimi zelenimi odtenki, z izrazito intenzivno aromo tropskega sadja, citrusov, bezga in akacijevih cvetov. Intenzivno saden okus daje prijetno svežino, mehkobo in mineralni pookus. 

Malvazija, zaro

Letnik 2019. Intenzivna zlatorumena barva, poudarjena aroma zrelih breskev z notami akacijevega medu, s pridihom vaniline, mandljev in kandiranih pomaranč. Poln in bogat okus, ki se s prijetno svežino zlije v popolno harmonijo. Izredno mineralen in dolg pookus potrjujeta plemenitost tega vina.

Refošk, Zaro

Letnik 2017. Intenzivno rubinasta barva, vonj po zrelih robidnicah, višnji, murvi, borovnicah ter zelenih začimbah. V ozadju je čutiti usnje in gozdno podrast. Okus je bogat in širok, prijetna svežina drži vino živahno in sadno. Ekstraktnost in mineralnost dajeta vinu dolg pookus. Vino je primerno za staranje.

Folo Rosso, Zaro

Letnik 2018. Po 23 dneh maceracije in fermentacije je vino 18 mesecev zorelo v rabljenih barikih, potem pa še 12 mesecev v steklenicah. Rezultat je nadvse elegantno, fino živahno vino, z obilico sadnih not. V vinu zaznamo zrele note rdečega ribeza, rdečo in črno češnjo, fin les, dim, črno čokolado, kanček podrasti. Vino je polnega okusa, mehko, tanično in z dolgim pookusom.

GRAN MORER, Zaro

Letnik 2018. Vino je temno rubinaste barve, na nosu zaznamo rdeče zrelo sadje, slivo, višnjo in nadih kakava. V ustih se zaznave ponovijo, sadnost in in čokolada se prepletajo s svežino in mineralnostjo. Svetovljanska zvrst, ki ji hrbtenico daje domači refošk.

KLIKNI & NAROČI DOSTAVO NA DOM!

Klet Nebo

Sauvignon blanc, Nebo

Barva v kozarcu je zlatorumena z nežnimi zelenkastimi odtenki. Aroma je mladostna in široka. Zaznamo note tako toplejše klime (pasijonka in melona), kot tudi »hladne« zaznave, kot so limeta, trava in jabolko. Vino je suho v ustih z visokimi kislinami in svežino.

Beli pinot, Nebo

Pinot je nežne zlatorumene barve. Cvetica je diskretna, sprva zaprta, sčasoma pa pokaže umirjene note zrelega rumenega sadja. V ozadju zasledimo tudi note mokrega kamna. Vino je suho v ustih, a ne popolnoma. Je uravnoteženo, kar ga ob srednjem telesu in zmerni kislosti, dela zelo pitnega in kulinarično prijaznega.

Chardonnay, Nebo

Barva je nežna, zlatorumena in z lepim leskom. Na vonju zaznamo zrelost in mladost z jasnimi notami kontinentalnih sadežev. Ko se vino odpre, poleg not zrelih rumenih sadežev, najdemo prijetno pikantnost ter note muškatnega oreščka. V ustih je vino popolnoma suho, živahnih kislin in s slano noto. Na koncu zaznamo dolg, tudi kremast in prijeten zaton, ki se lepo poda k polnemu telesu.

Rebula, Nebo

Je slamnato rumene barve. Gre za elegantno sortno sveže vino s poudarjenimi sadno cvetnimi notami in zaznavami citrusov.

Beli Cuvee, Nebo

Opazimo nežne do srednje globoke zlatorumene barve. V cuvéeju zaznamo sadne note v smeri sočnih rumenih sadežev in skoraj neopazno noto zorenja v lesu. V ustih je vino suho, srednjega telesa, s prijetno svežino, dobro mero kisline, kančkom slanosti ter obilico okusa. Zaton je prijeten in dolg.

Rose, Nebo

V kozarcu je rožnate barve z oranžnim odtenkom. Arome v vinu so sadno zrele (jagodičevje) in koncentrirane ter z visoko intenziteto in pikantnostjo. Opazimo kompleksno paleto zaznav. To je poln in bogat rosé primeren za vse priložnosti. Odličen kot aperitiv in ob kombinaciji s hrano.

CENIK DEGUSTACIJ

Degustacija 3 kozarci vina: 10,50 € CLASSIC/ 19,50 € PREMIUM
Degustacija 5 kozarcev vina: 17,50 € CLASSIC/ 26,50 € PREMIUM
Degustacija 3 kozarcev vina +narezek: 22,00 € CLASSIC/ 31,00 € PREMIUM
Degustacija 5 kozarcev vina + narezek:  28,00 € CLASSIC/ 37,00 € PREMIUM
Kozarec vina 0,1 dcl:  3,90 € CLASSIC/ 6,90 € PREMIUM